En flott dag ute på fjorden.

Crab a Riesling Oslo gjennomført for 5 året på rad!

For 5. året på rad arrangerte Tysk vininformasjon Crab a Riesling i Oslo. Arrangementet som fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og RIESLING, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon.
 

Galleri

Risling Olso Crab 94
Risling Olso Crab 111
Risling Olso Crab 131
Risling Olso Crab 157
Risling Olso Crab 170
Risling Olso Crab 220
Risling Olso Crab 233
Risling Olso Crab 260
Risling Olso Crab 314
Risling Olso Crab 378
Risling Olso Crab 405
Risling Olso Crab 428

Båten M/S Helena seilet ut i fint vær på Oslofjorden fra Rådhusbrygge 3 klokken 13:00 på søndag, 20. august. Ombord på båten var 125 personer fordelt på Sommelierer, kokker, servitører, journalister, importører og produsenter som var der for anledningen, å nyte Tysk Riesling og krabbe. 

Smaking
Ombord på båten stilte 15 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen og på akterdekk, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester som fikk gå rundt og smake vinene, 45 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner. Ken Engebretsen loset alle gjestene gjennom et seminar om mat og vin i kombinasjon, med fokus på Riesling og krabbe.

Følgende importører var med og viste frem sine beste Riesling viner: Palmer Group, Excellars, Moestue, Naturlig vin, Vinordia, Symposium Wines, Red & White, Vinarius, La Marc Wines, Vininor, Fondberg, Winehouse / Solera, AMKA, Altia / Best Buys og Record Vinimport.

Krabber
Også i år var super kokken Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbe buffet for alle gjestene. Taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling. Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

The Winequeen
Årets tyske vindronning Lena Endesfelder fra Mosel tok turen til Norge for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser. 

Båt konkurranse
For andre året på rad ble det arrangert en båtkonkurranse for gjestene. I en vik i Oslofjorden fikk 6 lag i tre forskjellige heat konkurrere om å ro med gummibåt ut til en bøye, heise opp en flaske riesling fra vannet, ro tilbake og bli førstemann til å servere vindronningen. De to brødrene, Morten og Marius Haug fra Voksenåsen hotell, stakk av med seieren og vant en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin.

Dagens beste match
Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. For første gang gjennomførtes det en blindsmaking for å kåre beste vin. Hver importør stilte med en riesling i konkurransen om beste match til krabbe. Følgende viner var med i blindsmakingen.

Eva Fricke Lorcher Riesling Trocken 2015, Rheingau    
Weingut Bergkloster Westhofner Riesling Trocken 2016, Rheinhessen   
Weingut Schwedhelm Schwarzer Herrgott Riesling Trocken 2014, Pfalz
Karl May Riesling Trocken 2016, Rheinhessen
Leitz Rüdesheimer Magdalenenkreuz Riesling Spätlese 2010, Rheingau
Carl Loewen Herrenberg Alte Reben Trocken 2016, Mosel
Reichsrat von Buhl, Armand Riesling Kabinett 2015, Pfalz
Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2015, Nahe 
Weingut Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett Feinherb 2016, Mittelrhein
Kein Name Riesling 2016, Sichel Söhne, Rheinhessen
Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Riesling Alte Reben Feinherb 2015, Mosel
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2015, Mosel                
Weingut Pflüger Michelsberg Riesling Trocken 2016, Pfalz
Weingut Von Winning Paradiesgarten Riesling Trocken 2016, Pfalz   
Bassermann-Jordan Forster Ungeheuer Ziegler Riesling Trocken 2015, Pfalz      

Alle oppmøtte fikk levere stemme og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2018, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2015 fra Mosel med 14 stemmer. Peter Dørstad som var til stede og representerte Vininor fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vin dronningen fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Javier López Recio, jobber som Sommelier på Travel Retail Norway på Gardemoen, og ble den heldige vinneren.  
Andreplassen i blindsmakingen gikk til Weingut Von Winning Paradiesgarten Riesling Trocken 2016 med 10 stemmer og tredje plass gikk til Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese Tørr 2015 som fikk 9 stemmer.

Årlig arrangement
Etter strålende tilbakemeldinger i Oslo kan Tysk Vininformasjon love nytt Crab a Riesling opplegg også i 2018. Neste søndag, 27 august 2017 er det duket for Crab a Riesling i Trondheim for første gang.

 

Risling Olso Crab 281 WEB.jpg

Risling Olso Crab 401 WEB.jpg

 

Tips en venn Skriv ut
Til toppen