Hjem/Arrangementer/smakinger

Pressemelding

Crab a Riesling Oslo 12. august 2018

Publisert 14. august 2018 | Oppdatert 20. august 2018

For 6. året på rad arrangerte Tysk vininformasjon Crab a Riesling i Oslo. Arrangementet som fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og Riesling, som sammen blir en fantastisk mat og vinkombinasjon.

Galleri

Crab a Riesling 2018 70129
Crab a Riesling 2018 70134
Crab a Riesling 2018 70201
Crab a Riesling 2018 70214
Crab a Riesling 2018 70226
Crab a Riesling 2018 70246
Crab a Riesling 2018 70272
Crab a Riesling 2018 70282
Crab a Riesling 2018 70307
Crab a Riesling 2018 70351
Crab a Riesling 2018 70401
Crab a Riesling 2018 70474
Crab a Riesling 2018 70481

Arrangementet har blitt et av årets store bransje-høydepunkter og for første gang ble det holdt ombord på Oslofjordens største båt Lady Mack. Båten seilte ut på Oslofjorden fra Rådhusbryggen klokken 13:00 på søndag, 12. august. Ombord på båten var 210 personer fordelt på Sommelierer, kokker, servitører, journalister, importører og produsenter som var der for anledningen, å nyte Tysk Riesling og krabbe.

 

Smaking

Ombord på båten stilte 17 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester som fikk gå rundt og smake vinene, 65 forskjellige tyske rieslinger fra Tysklands beste vinregioner.

Følgende importører var med og viste frem sine tyske Riesling viner: Palmer Group, Vingruppen, Excellars, Symposium Wines, Moestue, La Marc Wines, Flaaten Vin, Naturlig Vin: Falchenberg & Nærlie, Robert Prizelius, Vinarius, Vinum, B&R Wines, Dørstad Grapes, Signature Wines, Solera Winehouse, Altia og Gaia Gruppen.
 

Krabber

Også dette året var super kokken Ole Jonny Eikefjord med og ordnet med krabbe buffet for alle gjestene. Taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling. Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

The Wineprincess

Årets tyske vinprinsesse Charlotte Freiberger fra den lille vinregionen Hessische Bergstrasse var fløyet inn for anledningen for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilstedeværelse, hilste alle velkommen og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser.

Båt konkurranse

For tredje året på rad ble det arrangert en båtkonkurranse for gjestene. I en vik i Oslofjorden fikk 6 lag i tre forskjellige heat konkurrere om å ro med gummibåt ut til en bøye, heise opp en flaske riesling fra vannet, ro tilbake og bli førstemann til å servere vinprinsessen. Dette året var det Ben Mottram og Royce Marcel fra Restaurant Ling Ling som stakk av med seieren og vant en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin.

Dagens beste match

Av tradisjon skulle årets beste riesling til krabbe kåres. Hver importør stilte med en riesling hver i blindsmaking konkurransen om beste match til krabbe. Alle vinene ble servert helt blindt og nummerert. Gjestene ombord fikk levere en stemme hver og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2019, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Nik Weis, St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben 2016 fra Mosel. Peter Dørstad som var til stede og representerte Dørstad Grapes fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vin prinsessen fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Maren Solheim fra restaurant Solsiden ble den heldige vinneren.
Andreplassen i blindsmakingen gikk til Weingut Georg Müller Hattenheimer Hassel Riesling Kabinett, Grosse Lage 2016 og tredje plass gikk til A. Clüsserath Piesporter Goldtröpfchen Riesling feinherb 2016.

Årlig arrangement

Etter strålende tilbakemeldinger i Oslo kan Tysk Vininformasjon love nytt Crab a Riesling også i 2019. Neste søndag, 19 august 2018 er det duket for Crab a Riesling i Bergen.

Til toppen