Crab a Riesling er gjennomført for 4 året på rad i Oslo

Publisert 18. august 2016 | Oppdatert 18. august 2016

Båten M/S Helena seilet ut i Oslofjorden fra Rådhusbrygge 3 klokken 13:00 på søndag, 14 August.
Med sol og blå himmel ble det en fantastisk dag med totalt 180 personer på båten, fordelt på sommelierer, kokker, importører, produsenter og journalister. Båtturen ble arrangert av Tysk vininformasjon, for 4. året på rad i Oslo. Arrangementet fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og RIESLING! Sammen blir det en fantastisk mat og vinkombinasjon.

 

Galleri

Crab a Riesling 2016_ 16
Crab a Riesling 2016_ 21
Crab a Riesling 2016_ 25
Crab a Riesling 2016_ 30
Crab a Riesling 2016_ 31
Crab a Riesling 2016_ 35
Crab a Riesling 2016_ 38
Crab a Riesling 2016_ 40
Crab a Riesling 2016_ 50
Crab a Riesling 2016_ 55
Crab a Riesling 2016_ 61
Crab a Riesling 2016_ 69
Crab a Riesling 2016_ 92
Crab a Riesling 2016_ 160
Crab a Riesling 2016_ 231
Crab a Riesling 2016_ 307
Crab a Riesling 2016_ 245

Smaking

Ombord på båten stilte 16 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen og på akterdekk, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester som fikk gå rundt og smake vinene.  
Ken Engebretsen loset alle gjestene gjennom en smaking og opplevelse rundt Crab a Riesling fra ende til annen. 
Følgende importører var med og viste frem sine beste Riesling viner:
Palmer Group, Chaeos, Excellars, Vingruppen, Red & White, JP Wine AS, Vinarius, La Marc Wines, Vininor, Fondberg, Mission Wine & Spirits AS, Winehouse, B & R Wine, Vinum, Robert Prizelius og Altia.

Krabber
Også i år var super kokken Ole Jonny Eikefjord innleid og ordnet med krabbe buffet for alle gjestene. Ferdig renset taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk riesling. Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

The Wineprincess
Årets vinprinsesse Katharina Fladung fra Rheingau tok turen til Norge for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobbe ved annonsering og utdeling av priser.

Båt konkurranse
For første gang arrangertes en båtkonkurranse under båtturen. I en stille vik i Oslofjorden fikk 6 lag i to forskjellige heat konkurrere. Team Einzellage, Team Auslese, Team Oechsle, Team Riesling, Team Silvaner og Team Spätburgunder. De fikk ro med gummibåt ut til en bøye, heise opp en flaske vin fra vannet, ro tilbake og bli førstemann til å servere vinprinsessen. Team Oechsle fra Restaurant Maaemo, Jordan Bailey og Benjamin Ausland, stakk av med seieren og vant en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin.

Dagens beste match
Etter smaking av 47 forskjellige Riesling viner skulle en vinner av dagens beste match, krabbe mot riesling kåres. Alle oppmøtte fikk levere stemme og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Geyersberg Riesling 2011 fra Weingut Dreissigacker i Rheinhessen. Jochen Dreissigacker som var til stede fikk selv ta imot diplom sammen med vinimportør Fondberg.  Premien, en ”live size” krabbe i sølv var å finne hengende i masten, vinnerne fikk hjelp av en matros som smidig klatret opp og hentet den, et show i seg selv bare det. Jenny Pettersson, hovmester på Restaurant Amerigo vant turen til Tyskland.  

Årlig arrangement
Etter strålende tilbakemeldinger i Oslo kan Tysk Vininformasjon love nytt Crab a Riesling opplegg også i 2017. 21 august 2016 er det duket for Crab a Riesling i Bergen.

Crab a Riesling 2016_ 343.jpg

 

Til toppen