Herlig flott dag ute på Trondheimsfjorden

Crab a Riesling er gjennomført for 1 gang i Trondheim

Søndag den 27. August var dekket for enda en herlig dag med krabber og tysk riesling. Båten M/S Bjørnvåg seilet ut i Trondheimsfjorden fra Hurtigbåtterminalen klokken 13:00 på søndagen, 27 august. Trondheim viste frem en solklar himmel som lokket med 50 personer ut på fjorden, fordelt på Sommelierer, kokker, importører og journalister. 3 år i rad har båtturen arrangerts i Bergen av Tysk vininformasjon, men for første gang gikk i år båtturen i Trondheim isteden. Arrangementet fokuserer på den fantastiske kombinasjonen mellom en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taske krabbe og RIESLING!

Galleri

DSC00578
DSC00580
DSC00591
DSC00594
DSC00603
DSC00623
DSC00636
DSC00674
DSC00678
DSC00694
DSC00734
DSC00748

Smaking
Ombord på båten stilte 8 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen. Gjestene fikk mulighet å gå rundt å smake 24 forskjellige rieslings fra Tyskland.
Ken Engebretsen loset alle gjestene gjennom et seminar om mat og vin i kombinasjon. Vinstilen som passer til taskekrabbe er typisk for en tysk riesling med god friskhet, fruktighet og en anelse restsødme.

Følgende importører var med og viste frem sine beste Riesling viner: AMKA, Vingruppen, Vinum, Robert Prizelius, Plus Vini, Vinarius, B & R Wine, Gaia gruppen.

Krabber
M/S Bjørnvåg fisket krabber sent lørdag kveld for søndagens arrangement. Ombord på båten koket kokkene krabbene foran de inviterte gjestene som ble et show i seg selv. Krabbene servertes med nystekt deilig brød, hjemmelaget majones og sitron til nytelse sammen med herlig tysk riesling.

The Wineprincess

Årets vinprinsesse Christina Schneider fra Franken tok turen til Norge for å delta på årets tur. Hun strålte med sin tilværelse, hilste alle velkomne og gjorde en flott jobb ved annonsering og utdeling av priser.

Dagens beste match
Av Crab a Riesling tradisjon skulle beste riesling til krabbe kåres. Kåringen gjennomførtes i år for første gang gjennom en blindsmaking, for å få frem beste vin. Hver importør stilte med en riesling hver i konkurransen om beste match til krabbe.

Følgende viner var med i blindsmakingen om beste match til krabbe
Clemens Busch Riesling Trocken 2015, Mosel
Weingut Plüger Herrenberg Riesling Trocken 2014, Pfalz
Grans Fassian Mineralschiefer Riesling Trocken 2014, Mosel           
Weingut Schwedhelm Schwarzer Herrgott Riesling Trocken 2014, Pfalz
Balthasar Ress Hallgarten Hendelberg Riesling 2015, Rheingau
Maximin Grünhaus Abstberg Gross Lage 2015, Mosel
Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2015, Nahe
Reh Kendermann Vom Kalkstein 2015, Pfalz                                           

Alle oppmøtte fikk levere stemme og samtidig være med i trekningen om en tur til Tyskland i 2018, for å lære mer om tysk vin. Dagens beste riesling ble Balthasar Ress Hallgarten Hendelberg Riesling 2015 fra Rheingau. Anette Rambøl som var til stede og representerte B & R Wine fikk motta premien, en ”live size” krabbe i sølv. Vin prinsessen fikk trekke en heldig vinner blant alle som stemte på vinneren. Stein Aasmundrud fra Bakgården Bar og Spiseri ble den heldige vinneren.  

Årlig arrangement

I 2018 planerer Tysk vininformasjon å holde arrangementet i Bergen igjen, for å så komme tilbake til Trondheim i 2019.

 

 

Tips en venn Skriv ut
Til toppen