Bergen 20. august, Sandefjord 22. august
Pressemelding "The Perfect Couple" Riesling & Spätburgunder
Publisert 23. august 2019 | Oppdatert 23. august 2019Tirsdag den 20. august og torsdag den 22. august gjennomførte Tysk vininformasjon arrangementet ”The Perfect Couple” for første gang. Arrangementet fokuserer på druene Riesling og Spätburgunder. To druer som viser sin storhet og for første gang har Tyskland en hvit og rød drue i verdensklasse.
Fra klokken 12 til 14:30 ble det avholdt en 3 retters lunsj for hotell og restaurant bransjen i begge byer. Klokken 19:00 startet en 5 retters middag for private som hadde mulighet å booke bord for å lære mer om Tysk vin. Ken Engebretsen fra Tysk vininformasjon stod for seminar og presentasjon av viner gjennom både lunsj og middag.
Bergen 20. august
”The Perfect Couple” i Bergen ble gjennomført på Restaurant Bare. Klokken 12:00 møtte 27 glade bransje folk opp til lunsj seminar, som startet med en presentasjon av Ken i baren, samtidig som gjestene ble servert et glass Riesling Sekt.
Etter presentasjon ble gjestene vist inn i matsalen hvor det ventet appetittvekkere etterfulgt av en treretters meny. Ken presenterte vinene mens de ble servert og etter hver rett hvor man kunne si sin mening om beste kombinasjon. Følgende retter og viner ble servert under lunsjen.
Von Buhl. Riesling Brut Sekt 2016, Pfalz
Speket kveite, østers og surblad
Jakob Schneider. Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2017, Nahe
Georg Breuer. Berg Rottland Riesling 2017, Rheingau
Helstekt and og beter
Weingut Burg Ravensburg. Sulzfeld Spätburgunder 2016, Baden
Weingut Rings. Spätburgunder 2016, Pfalz
Honning fra Montana
Nik Weis St. Urbans-Hof. Bockstein Auslese Gold Capsule 2014, Mosel
Middagen på kvelden var åpen for private. Det ble da servert en 5 rettes middag med guidet smaking og presentasjon av Ken fra Tysk vininformasjon. 10 vininteresserte personer deltok på middagen som startet klokken 19:00 med presentasjon i baren, samtidig som gjestene kunne nyte et glass Riesling Sekt. Følgende retter og viner stod på menyen for kvelden.
Von Buhl. Riesling Brut Sekt 2016, Pfalz
Speket kveite, østers og surblad
Weingut A.J. Adam. Riesling Hofberg Kabinett 2015, Mosel
Weingut Von Winning. Paradiesgarten Riesling Trocken 2017, Pfalz
Kongekrabbe & purreløk
Weingut Peter Lauer. Riesling Spätlese Stirn 2014, Mosel
Jakob Schneider, Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2017, Nahe
Lollipop av mangalitsa & sopp
Georg Breuer, Berg Rottland Riesling 2017, Rheingau
Balthasar Ress. Berg Schlossberg 2017, Rheingau
Helstekt and og beter
Weingut Burg Ravensburg, Sulzfeld Spätburgunder 2016, Baden
Weingut Rings, Spätburgunder 2016, Pfalz
Honning fra Montana
Nik Weis St. Urbans-Hof. Bockstein Auslese Gold Capsule 2014, Mosel
Sandefjord 22. august
”The Perfect Couple” i Sandefjord ble gjennomført på Brygga 11, Geir Skeie. Klokken 12:00 møtte 16 spesielt inviterte bransje folk opp for lunsj seminar. Ken startet presentasjon på uteserveringen samtidig som gjestene ble servert et glass Riesling Sekt og små appetittvekkere. Det ble innføring om Tysk vin og kvalitetsutviklingen som har foregått siden 1995.
Etter presentasjon fikk gjestene trekke opp i 2 etasje hvor en treretters meny ventet. Ken presenterte vinene mens de ble servert. Følgende retter og viner ble servert under lunsjen.
Strauch. Riesling Sekt 40 Monate
Ørret thai style
med chili, ingefær, soya og soyabønner
Villa Wolf. Forster Pechstein Riesling 2016, Pfalz
Marcus Molitor. Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2017, Mosel
Svinenakke
med fersk surkål, hasselnøtter, sopp og svinesjy
Weingut Dr. Heger. Spätburgunder Sonett 2016, Baden
Weingut Rings. Spätburgunder 2016, Pfalz
Eple surprice
med epler fra Knatten
Weingut Hexamer. Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling Beerenauslese 2017, Nahe
Kvelden var åpen for private. 43 vininteresserte person møtte opp klokken 19:00 for å nyte en 5 retters middag med guidet smaking og presentasjon av Ken fra Tysk vininformasjon.
Også middagen startet med kort innføring om Tysk vin på uteserveringen samtidig som gjestene kunne nyte et glass Riesling Sekt. Følgende retter og viner stod på menyen for kvelden.
Strauch. Riesling Sekt 40 Monate
Røkt kolje
med Brygga 11s waldorffsalat
Weingut Peter Jakob Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett 2018, Rheingau
Kremet sjøkrepssuppe
med stekt sjøkreps, blomkål, eple og syltet løk
Weingut Raddeck Edition S Pettenthal Riesling Trocken 2017, Rheinhessen
Ørret thai style
med chili, ingefær, soya og soyabønner
Villa Wolf. Forster Pechstein Riesling 2016, Pfalz
Marcus Molitor. Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 2017, Mosel
Svinenakke
med fersk surkål, hasselnøtter, sopp og svinesjy
Weingut Dr. Heger. Spätburgunder Sonett 2016, Baden
Weingut Rings. Spätburgunder 2016, Pfalz
Eple surprice
med epler fra Knatten
K.H. Schneider Sobernheimer Marbach Riesling Auslese 2017, Nahe